Marin Periš

Rođen 1. veljače 1986. godine u Splitu. Nakon završene Nadbiskupijske klasične gimnazije „Don Frane Bulić“ u Splitu, upisuje filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Dvije godine studija završava u Splitu, a tri godine na Papinskom sveučilištu Lateran u Rimu (Pontificia Università Lateranense), gdje i diplomira 2009. godine.

Za vrijeme svojega studija u Rimu bio je članom amaterske kazališne skupine „Murciani“ koju je vodio profesionalne španjolski kazališni redatelj i koja je okupljala studente iz različitih krajeva svijeta. Neke od glavnih uloga na talijanskom jeziku: Brut (Julije Cezar, William Shakespeare), Henrik V. (Henrik V., William Shakespeare), sveti Bartolomej (Đavolji okovi, Pedro Calderon de la Barca).

Suutemeljitelj je inicijative Hrvatsko Nadzemlje koja već više od deset godina djeluje u sklopu Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Bio je i voditeljem te inicijative, danas udruge, u prvih pet godina njezina postojanja. Riječ je o edukativnim i kreativnim susretima za mlade koji uključuju snimanje videa i pripremu skečeva koji se izvode uživo.

Nakon što je pet godina radio kao vjeroučitelj u nekoliko splitskih srednjih škola, 2015. godine prelazi na novoosnovanu Laudato televiziju gdje radi kao voditelj i urednik različitih emisija od kojih izdvajamo Božanstvenu komediju. Od 2017. godine zaposlen je kao urednik u nakladničkoj kući Salesiana.

Ima veliko iskustvo različitih javnih nastupa kao voditelj koncerata, tribina i drugih programa. Od toga izdvajamo četiri Uskrsfesta (autor sinopsisa za voditelje i voditelj programa) te pet koncerata Progledaj srcem (suautor sinopsisa za voditelje i voditelj programa), između ostaloga i u prepunoj zagrebačkoj Areni 2019. godine.

Suradnik je na različitim televizijskim projektima autora Roberta Knjaza. Od projekata izdvajamo: „Hrvatski velikani 2“ (koscenarist i autor teksta uvodne špice), „Najveće svjetske fešte 1“ (koscenarist), „Najveće svjetske fešte 2“ (koscenarist), „Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac” (koscenarist i autor teksta uvodne špice).

Kontakt

 LaudatoTV  Galerije  Webshop  Klub prijatelja  Progledaj srcem