Goran Kovačić

Goran Kovačić poznati je hrvatski klavijaturist, skladatelj, glazbeni producent i aranžer.

Deset je godina bio stalni član pratećeg benda Nine Badrić (2005.-2014.), Jacquesa Houdeka (2004.-2018.), Vanne (2014.-danas), a od 2010. godine do danas surađuje s Antom Gelom (Ante Gelo Band).

Glazbeni je producent poznatih albuma od kojih se mogu izdvojiti: Izmiješane boje (Vanna), Živim za to i Crno i bijelo (Jacques Houdek), Incident i Stara škola kreka (Marin Ivanović-Stoka), duhovni koncert Progledaj srcem (2017.-2019.), albumi duhovne glazbe Alana Hržice i Fidesa…

Kao aranžer surađuje s Nikšom Bratošem na projektima poput A strane, The Voicea Hrvatska, Porina, Cesarice i sl. Sudjelovao u showu The Voice u sezoni 2019./20. kao glazbeni producent, član tima Vanna. Glazbeni je direktor projekta Progledaj srcem od samoga početka. Skladatelj je i brojnih jingleova, špica za radio stanice (Antena, Otvoreni, Narodni, Gold FM…), glazbe za TV reklame (Studena, McDonalds, Zvijezda ulje, Pan pivo, Zaks, Argentum, Meggle, Likvi…).

Aranžer je i za veliki simfonijski orkestar; suradnja sa Zdravkom Šljivcem (Zvjezdice, Vanna, Husar&Tomčić, Božić u Ciboni).

Dobitnik višestrukih nagrada Porin, a najviše se ističe ona koju je osvojio 2021. godine: Porin za producenta godine.

Kontakt

 LaudatoTV  Galerije  Webshop  Klub prijatelja  Progledaj srcem