Eva Vukina

Eva Vukina rođena je u Čakovcu 20. travnja 1993. godine. Nakon osnovne škole upisala je opći smjer u Drugoj gimnaziji u Varaždinu. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja bila je član Likovnog udruženja Čakovec gdje je polazila satove crtanja i slikanja. Nakon srednje škole, 2012. godine, upisala je smjer primijenjenih umjetnosti, odsjek slikarstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Godine 2016. upisala je diplomski studij s temom Portret – transformacija fizičkog u duhovno. Akademsko obrazovanje završila je 6. rujna 2018. godine na diplomskom sveučilišnom studiju primijenjenih umjetnosti te stekla akademski naziv magistra primijenjenih umjetnosti.

Kroz akademsko obrazovanje okušala se u području slikarstva, kiparstva, grafike i fotografije. Opredijelivši se za slikarstvo radila je s gotovo svim slikarskim tehnikama na različitim medijima poput drva, stakla, platna i kamena. U sklopu izbornih predmeta slikarstva radila je portrete u mozaiku te dvodimenzionalne (vitraj, oslikavanje pigmentima) i trodimenzionalne (fuzije, objekti) radove u staklu.

Trenutno se bavim slikanjem sakralnih motiva i izradom personaliziranih ilustracija duhovne tematike. Tehnike koje definiraju Evin stil najčešće su pastel, ugljen, akvarel i ulje i akril na platnu. Uz to radi ilustracije i slike u digitalnom obliku za knjige i ostala grafička vizualna rješenja.

25. svibnja 2010. godine u Čakovcu sudjelovala je na likovnoj koloniji „Zrinski-15“ Likovnog udruženja Čakovec.

27. siječnja 2011. godine u Čakovcu u Centru za kulturu na 8. Bijenalnoj izložbi Likovnog udruženja Čakovec izlagala je portrete u olovci.

Godine 2015. u lipnju radila je murale morskih motiva na zidovima hotela Miramare u Njivicama na otoku Krku.

U kolovozu 2015. godine sudjelovala je na skupnoj izložbi „Mozaik 2 - slikarstvo za vječnost“ u Narodnom muzeju Labin gdje je izložila portret oca u mozaiku.

Radom „Buđenje“ sudjelovala je na prvoj kulturno-umjetničkoj manifestaciji „Noć akademije“ povodom „Noći muzeja 2016.“ 29. siječnja 2016. godine.

Autorica je ilustracija koje se nalaze u Obiteljskom kalendaru 2017., 2018. i 2019. godine čiji je izdavač tvrtka Calendarium.

U studenom 2018. godine izdana je knjižica s meditacijama Zvonka Džankića pod nazivom „Četiri godišnja doba“ u kojoj se nalaze Evine ilustracije rađene tušem.

11. svibnja 2019. godine sudjelovala je na najvećem koncertu duhovne glazbe u Hrvatskoj „Progledaj srcem“ u organizaciji Laudato televizije koji je bio održan u zagrebačkoj Areni. Na koncertu tijekom izvedbe pjesme crtala je lik Majke Božje.

Autorica je 12. Izložbe hrvatskih svetaca i blaženika u našem narodu čiji je organizator Galerija „Martin Borković” Nacionalnog svetišta svetog Josipa iz Karlovca, a suorganizator Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić”. Izložba je dosad bila izložena u Križevcima u Gradskom Muzeju Križevci, u Šibeniku u galeriji Civitas sacra, u dvorcu Sveti Križ Začretje, u Krku u crkvi sv. Kvirina, u Zagrebu na Peščenici u župi bl. Augustina Kažotića, u Muzeju Međimurja Čakovec, u crkvi Svetog Leopolda Mandića u Gornjoj Dubravi u Zagrebu i u župi Svetog Josipa u Dalju.

Kontakt

 LaudatoTV  Galerije  Webshop  Klub prijatelja  Progledaj srcem