VIRTUALNA IZLOŽBA LAUDATO GALERIJE

Stručnjakinja Povijesti umjetnosti Krisja Štulić sudinike projekta osmislila je i provela kroz Virtualnu izložbu djela Laudato galerije. Na početku izložbe Krisja je predstavila sve radove religijske tematike te se potom usmjerila kroz odabrane primjere na objašnjavanje pojma ikonografije, ikonologije i atributa pojedinih svetaca, kao i tehniku slikanja vitraja. Tako su se sudionici upoznali i s manje poznatim svecima te naučili načine kako ih prepoznati.

Cilj radionice je bio dati pregled i upoznati sudionike s radovima izloženim u galeriji te im dati tumačenja radova kroz ikonografiju i ikonologiju, kako bi mogli samostalno koristiti ovu povjesnoumjetničku metodu. Sudionici su tako proveli zanimljivo vrijeme i uživali u virtualnom razgledavanju umjetnina te proširili svoje znanje o prikazima svetaca i određenih ikonografksih scena.

Vjerujemo da že sve alate i tehnike naučene na ovoj radionici sudionicima proširiti znanje, kao i otvoriti perspektivu za razgledavanje izložbi i proučavanje na nov način.

Kontakt

 LaudatoTV  Galerije  Webshop  Klub prijatelja  Progledaj srcem