Završna radionica Marina Periša uz gostovanje Ivone Zgrabljić

Na početku zadnjeg susreta Marin Periš porazgovarao je sa sudionicima o njihovim dojmovima o cijelom projektu, koje radionice su im bile posebno poticajne i korisne, jesu li sudjelujući na različitim radionicama, otkrili koji svoj novi talent. Nakon promišljanja i sažimanja svojih odgovora, sudionici s ih podijelili te se redom izjašnjavali pohvalno o projektu i isticali su neke najsnažnije poruke različitih govornika i voditelja radionica koje su na njih djelovale poticajno. Mnogi su sudionici učvrstili svoju volju da razvijaju svoje talente, mnogi su dobili nova znanja i vještine da bi talente mogli nastaviti razvijati, a neki su bili oduševljeni online svirkama kojima su mogli svjedočiti u sklopu projekta. Svi su iskazali svoje zadovoljstvo radionicama, a bilo ih je i koji su otkrili da imaju talente za koje nisu bili ni svjesni da ih imaju.

U zaključnu se radionicu potom uključila i stručnjakinja za talente i ljudske potencijale, Ivona Zgrabljić, voditeljica centra za razvoj talenata „Talent za tebe“ (Talent 4 you). Ona je sudionicima poručila da je iznimno važno razvijati svoje talente i ne zakopati ih. Istaknula je da nije dovoljno samo prepoznati svoj talent, nego treba uložiti svoje vrijeme i snage da bismo dobili znanja i vještine koje će onda oploditi naše talente. Pozvala je mlade na izvrsnost koje nema bez preuzimanja odgovornosti za sve darove koji su u nas usađeni. O umjetnosti je Ivona rekla da ima snagu da liječi jer je to govor koji se izravno obraća srcu. Zato je umjetnost jedan od najvažnijih i najmoćnijih jezika koje čovjek ima. Ivona je u zadnjem dijelu svoga izlaganja posvjedočila svoju priču i patnju zbog zakopanoga talenta pjevanja kojemu se u svojoj četrdesetoj godini života vratila, što je sudionicima bilo posebno zanimljivo i poticajno.

'Progledaj srcem online', projekt je udruge 'Ime dobrote', koji je započeo 2. lipnja 2021., te traje do 2. lipnja 2022. Ukupan iznos projekta iznosi 455.336,00 kn, od čega je iznos EU potpore 387.035,60 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %) i iz Europskog socijalnog fonda (85 %).

Kontakt

 LaudatoTV  Galerije  Webshop  Klub prijatelja  Progledaj srcem