Radionice glazbene produkcije i aranžmana Gorana Kovačića

Goran Kovačić održao je tri susreta sa sudionicima projekta te kroz njih predstavio sebe, svoj rad, kao i osnove produkcije i aranžiranja pjesama.
Sudionicima je bilo zanimljivo čuti privatnu i profesionalnu stranu, glazbeno odrastanje kroz školovanje i kreativan rast predavača. Voditelj je na taj način približio mladima glazbu kao nešto lijepo i ispunjavajuće, te ih je potaknuo na daljnji kreativan rad. Bez obzira na njihove afinitete (pjevanje, sviranje, aranžiranje) on im je savjetovao da i kroz ostale grane umjetnosti uživaju i to neovisno o stupnju obrazovanja.

Na radionici prezentirao je polaznicima 3 pjesme za koje je radio produkciju, a koje su polaznicima bile poznate i zanimljive - Ti si mene prvi ljubio - Alan Hržica i sestre Palić, zatim Gledaj on te gleda - Alan Hržica, te Šutnja - Vanessa Mioč.
Također kroz radionicu glazbenog aranžmana prezentirao je i govorio o pristupu rješavanja problema te je ukratko prezentirao i aranžmana za pjesmu Puna memorija od Vanne.

Ono što se sudionicima posebno svidjelo bilo je pokazivanje aranžiranja pjesme i to na primjeru pjesme jedne od polaznica. Prilikom izrade aranžmana objašnjavao je postupke - zašto i kako - te je napravio aranžman za pola pjesme (verse i refren).

'Progledaj srcem online', projekt je udruge 'Ime dobrote', koji je započeo 2. lipnja 2021., te traje do 2. lipnja 2022. Ukupan iznos projekta iznosi 455.336,00 kn, od čega je iznos EU potpore 387.035,60 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %) i iz Europskog socijalnog fonda (85 %).

Kontakt

 LaudatoTV  Galerije  Webshop  Klub prijatelja  Progledaj srcem