Radionica Luke Krešimira Stipića

Upoznavanje kiparstva i stvaranje umjetnosti rukama

Radionice kiparstva za sudionike projekta Progledaj srcem online održao je mladi akademski kipar Luka Krešimir Stipić. Na prvom susretu ispričao je svoj životni put i kako je postao kipar, te predstavio ukratko osnove teorije i prakse kiparstva kroz kratak pregled povijesti kiparstva, kiparske tehnike i najpoznatija djela vrhunskih majstora.

Na idućim radionicama fokus je bio na praktičnom sudjelovanju uključenih pojedinaca koji su imali zadatke modeliranja glinamola.

Prigodom Valentinova motiv ljubavi bio je vodilja radionice. Sudionici su imali zadatak napraviti u reljefnoj formi oblik samog srca te u srcu 3 lika. lik oca, majke i malog djeteta. Drugi praktični zadatak bio je modeliranje Tau križa na kojeg su sudionici trebali izdubiti siluetu Isusa na križu. U ovom zadatku sudionici su pratili tijek od ideje do realizacije, od skiciranja oblika, do dodavanja materijala na podlogu za modeliranje oblika, te završili izdubljivanjem siluete Isusa Krista.

'Progledaj srcem online', projekt je udruge 'Ime dobrote', koji je započeo 2. lipnja 2021., te traje do 2. lipnja 2022. Ukupan iznos projekta iznosi 455.336,00 kn, od čega je iznos EU potpore 387.035,60 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %) i iz Europskog socijalnog fonda (85 %).

Kontakt

 LaudatoTV  Galerije  Webshop  Klub prijatelja  Progledaj srcem