Radionica interpretativnog čitanja i osnova glume voditelja Roberta Kurbaše

Glumac Robert Kurbaša u sklopu projekta održao je radionice interpretativnog čitanja i osnova glume koje su sudionicima pomogli unaprijediti vještine javnog nastupa, te im prikazati osnove glume i kao jedne od temeljnih tehnika glume kao zanata.
Sudionici su zajedno s voditeljem prolazili kroz odabran tekst uvodne vježbe artikulacije za glas i izgovor, te odradili tehnike poboljšavanja vlastitih vještina javnog nastupa kako bi se suočili sa jednom od teškoća koje javni govor podrazumijeva.

Radionica je osmišljena i realizirana interaktivno gdje je svaki od sudionika dobio dio odabranog teksta, svatko je radio individualno s voditeljem, ali tako da su i drugi polaznici mogli aktivno sudjelovati učeći kroz tuđe “greške”.

Loša postura tijela, nedovoljna artikulacija, lijenost govornog aparata, trema, pogrešan pristup sadržaju, sve su to problemi na koje nailazimo u javnom govoru. Zajedno s voditeljem radionice sudionici su individualno mogli osvijestiti svoj problem, a samim time i započeli proces njihovog rješavanja.

Radionica je pokazala svrsishodnost ovakvog pristupa jer su se polaznici doista potrudili unaprijediti svoje vještine scenskog nastupa.

'Progledaj srcem online', projekt je udruge 'Ime dobrote', koji je započeo 2. lipnja 2021., te traje do 2. lipnja 2022. Ukupan iznos projekta iznosi 455.336,00 kn, od čega je iznos EU potpore 387.035,60 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %) i iz Europskog socijalnog fonda (85 %).

Kontakt

 LaudatoTV  Galerije  Webshop  Klub prijatelja  Progledaj srcem