Panel diskusija o popularnoj glazbi

Interaktivna diskusija o glazbenim radionicama obuhvatila je promišljanja sudionika o glazbi, a kao središnji dio panela održano je predavanje s temom: “Glas u popularnom pjevanju, Pjevanje i kreativnost kao dio estetičkog razvoja mladog čovjeka” kojeg je održala dr.sc. Denis Vasilj. Predavanje je bilo popraćeno audio prezentacijom glazbenih uradaka polaznika iz radionica pjevanja i glazbene produkcije. Predavanje je dalo uvid u analizu postojećeg stanja u edukaciji pjevačkog glasa te ukazalo na potrebu i važnost razvoja i njege glasa svakog mladog čovjeka. Prikazom fenomenologije razvoja i utjecaja popularne glazbe u svakodnevnom životu, za koju je najviše polaznika pokazalo interes, predstavljen je uvid u mogućnost osobnog razvojem glazbenih potencijala.
U prvom dijelu predavanja sudionike je voditeljica upoznala s analizom postojećeg stanja u edukaciji pjevačkog glasa koje je ukazalo na veliku razlikovnost vokalne pedagogije u klasičnom solo pjevanju i pjevanju popularne glazbe.
Drugi dio predavanja odnosio se na prikaz problematike koja se odnosi na razvoj glasa i pjevanja u popularnoj glazbi za koju su sudionici pokazali interes. Kao primjer dobre prakse razvoja glazbenih potencijala analiziran je rad i desetogodišnja suradnja s popularnim pjevačem Matijom Cvekom, što je sudionicima bilo posebno zanimljivo.
Ovo predavanje zaokružilo je priču pjevačkih radionica i dijelova ovog projekta te pokazalo i potvrdilo koliko važnu ulogu za razvoj glazbene inteligencije ima sama glazba, te njezino razumijevanje i kreativno izražavanje koje zauzima osobni i estetički razvoj svakog pojedinca.

'Progledaj srcem online', projekt je udruge 'Ime dobrote', koji je započeo 2. lipnja 2021., te traje do 2. lipnja 2022. Ukupan iznos projekta iznosi 455.336,00 kn, od čega je iznos EU potpore 387.035,60 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %) i iz Europskog socijalnog fonda (85 %).

Kontakt

 LaudatoTV  Galerije  Webshop  Klub prijatelja  Progledaj srcem