Likovna radionica

Slavljenje Boga kroz likovnu umjetnost

Radionice likovnih umjetnica Eve Vukine i Iris Mihatov Miočić i predavanje likovnog stručnjaka Tomislava Buntaka

Na uvodnom predavanju radionice iz likovne umjetnosti Eve Vukine, polaznici mogli slušati o karijernom i životnom putu Eve Vukine, jedne od predavačica likovnih radionica ovogodišnjeg izdanja projekta „Progledaj srcem online“.

Drugi dio predavanja bio je rezerviran za upoznavanje s crtačkim tehnikama gdje su sudionici mogli otkriti koja od tehnika im najviše odgovara. Već na sljedećim radionicama sudionici su krenuli brusiti svoj talent. Crtali su kip glave i detalj skulpture Oplakivanje Isusa s intenzivnijim sjenama, pri čemu su sudionici sami mogli odabrati jednu od crtačkih tehnika kojom će realizirati radove.

Kako bi što bolje dočarala i objasnila postavljanje kompozicije te pojednostavila motiv na jednostavne obrise i linije, Vukina je koristila program za digitalno crtanje koji se pokazao kao pun pogodak.

Na radionicama predavačice Iris Mihatov Miočić polaznici su vježbali tehniku akvarela. Slikali su ilustracije gdje su glavni motivi bili Sveti Josip, Sveta Obitelj, Prečisto srce svetog Josipa, također i ilustracije sa svetopisamskim citatima, nakon kojih su izrađivali „bookmark“ za knjige koje su kasnije polaznici mogli darivati svojim bližnjima za nadolazeće blagdane.

“Umjetnost i osobni razvoj mladih” radionica je koju je održao red.prof.art Tomislav Buntak koji je kroz svoje iskustvo u radu s mladima, kao profesor i dekan Umjetničke akademije, mladima htio predočiti kako izgleda obrazovanje umjetnika. Posebno zanimljivo sudionicima projekta bila je otvorena diskusija o doživljaju, prepoznavanju i važnosti umjetničkog izričaja za kulturni identitet pojedinca i društva. Također dotaknuli su se i važne teme kako umjetnost ima utjecaj na poboljšanje kvalitete života, kao i sazrijevanje osobe.

'Progledaj srcem online', projekt je udruge 'Ime dobrote', koji je započeo 2. lipnja 2021., te traje do 2. lipnja 2022. Ukupan iznos projekta iznosi 455.336,00 kn, od čega je iznos EU potpore 387.035,60 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %) i iz Europskog socijalnog fonda (85 %).

Kontakt

 LaudatoTV  Galerije  Webshop  Klub prijatelja  Progledaj srcem