Kulturno - umjetnički panel glazbene stručnjakinje Denis Vasilj

U sklopu projekta „Progledaj srcem online“ u kojem se djeci i mladima do 25 godina želi približiti umjetnost i kultura, održan je i kulturno-umjetnički panel kojeg je vodila Denis Vasilj.

Na početku predavanja održalo se predstavljanje predavačice Denis Vasilj, gdje su polaznici saznali da od 2005. godine radi kao stalni profesor teoretskih predmeta u glazbenoj školi Zlatka Balokovića, bavi se organizacijom koncerata ozbiljne i pop glazbe, promocijama knjiga i izložbama, te daje poduku iz vokalne tehnike pjevačima različitih glazbenih izričaja (pop, zabavna, duhovna glazba…) s kojima surađuje kao supervizor na njihovim glazbenim projektima.

Predavanje sudionicima projekta “Progledaj srcem online” pod nazivom „Uloga glazbe u životu čovjeka, asocijativna moć glazbe“ bilo je popraćeno bogatom audio i audiovizualnom prezentacijom glazbeno-scenskih uradaka iz različitih područja suvremene glazbene umjetnosti.

Cilj predavanja bio je objasniti i približiti sudionicima sve aspekte glazbe kao fenomenologije nekada i danas te njezin direktan i indirektan utjecaj na razvoj svakog pojedinog mladog čovjeka.

Sinteza dobivenih razmišljanja i postavljenog teorijskog okvira ovog predavanja pokazala je i potvrdila koliko važnu ulogu glazbena umjetnost i njezino razumijevanje kao sastavni dio opće kulture zauzima u osobnom i estetskom razvoju svakog pojedinca.

'Progledaj srcem online', projekt je udruge 'Ime dobrote', koji je započeo 2. lipnja 2021., te traje do 2. lipnja 2022. Ukupan iznos projekta iznosi 455.336,00 kn, od čega je iznos EU potpore 387.035,60 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %) i iz Europskog socijalnog fonda (85 %).

Kontakt

 LaudatoTV  Galerije  Webshop  Klub prijatelja  Progledaj srcem